דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


דפוס אופסט ודפוס דיגיטלי: עידן הדפוס המודרני 

מאת    [ 23/04/2012 ]

מילים במאמר: 375   [ נצפה 2259 פעמים ]

לשיטת הדפוס היסטוריה ארוכה, שהחלה, כך נראה עוד בשנת 2000 לפני הספירה. לא בכדי מחלקים ההיסטוריונים את ההיסטוריה לשני חלקים, זו שלפני המצאת הכתב, וזו שלאחריו. הכתב משמש אותנו עבור משימות יומיומיות רבות, ומאפשר לנו לתקשר האחד עם השני ולהעביר מסרים. כיום, רבים זוכים לקלות הרבה ולמהירות שבהדפסת עותקים רבים של אותו המקור.

מה קדם לשיטות המודרניות?

יש המייחסים את המצאת הדפוס לסינים. הטוענים זאת אומרים ששיטת הדפוס הקדומה בסין, שנועדה בעיקרה לשכפול יצירות אומנות, עשתה שימוש בעץ מגולף, עליו הוטבע דיו שעבר אל הנייר באמצעות לחיצה במכבש. שיטת דפוס קדומה נוספת לשכפול יצירות אומנות הייתה הדפס על גבי משי. הדמות המבוקשת הוטבעה על בד משי צפוף, כאשר החלקים שלא רצו כי ישוכפלו, כוסו בשעווה. לאחר מריחת דיו על המשי, נגרף הדיו אל הנייר וכך הודפסה הדמות המבוקשת.

אולם, רק במאה ה-14 הומצאה שיטת הדפוס המודרנית שהיוותה את הספתח עבור מהפכת הדפוס. יוהאן רוטנברג, צורף במקצועו, יצר מספר קוביות מעופרת יצוקה, בהן גילף אותיות לטיניות. בעוד על כל קובייה אות שונה, כאשר צירף אותן למסגרת, הידק, מרח בדיו והטביע על נייר, הודפסו האותיות המבוקשות ברצף. השיטה אפשרה את גדילת עולמם של העיתונים ופרסום החדשות לכל. שיטת דפוס נוספת שהייתה נהוגה עד אז, הייתה הפליקסוגרפיה. באמצעות שיטה זו, נמרחה הדמות המבוקשת באמצעות שמן הידרופובי על אבן סופגת, והוטבלה במים. הדמות המבוקשת דחתה את המים, ובאמצעות ערבוב עם דיו שמן הידרופובי שנקשר אל השמן המרוח באבן, התאפשרה יצירת הדמות המבוקשת. שיטה זו היוותה השראה ובסיס לשיטת הדפוס הנהוגה כיום. 

השיטה העדכנית לדפוס

כיום בתי דפוס עושים שימוש ב-2 שיטות עיקריות: הדפסת אופסט והדפסה דיגיטלית. בית דפוס העושה שימוש בשיטה הראשונה, לה נוהגים לקרוא גם שיטת פרוצס, צורב בלייזר את הדמות המבוקשת על גיליון אלומיניום דק. כמו בשיטת הפליקסוגרפיה, תבנית האלומיניום מוטבלת בשמן הידרופובי, ולפני כל הדפסה, גם במים. התבנית מורכבת על גליל מתכת, ומעליו גליל דיו. מתחת לתבנית מורכב גליל נוסף הנקרא בלאנקט ואשר עשוי גומי. הדיו מודפס על התבנית, זו מדפיסה אותו על גליל הבלאנקט  ומשם הדיו מוטבע על הנייר. לעיתים הנייר המוגמר עובר את אותה ההטבעה מספר פעמים, בצבעי דיו שונים.

בתי דפוס כיום עובדים בשיטות נוספות, ביניהן השיטה הדיגיטלית, העושה שימוש במגנוט הדיו לדמות המבוקשת והזרקתו על הנייר, באמצעים מחשוביים, ממש כמו המדפסת בבית. בית דפוס העושה שימוש בשיטה זו, נוהג להדפיס באמצעותה על מצעים קשים יותר, כמו קרטון.

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב